среда, 13. април 2011.

Anoreksija / Anorexia

Ok, svi mi znamo sta je anoreksija (tezak oblik gubitka apetita), ali anoreksija je i vise od toga.Iako je u pitanju hrana, anoreksija je bolest uma. Devojke koje pate od anoreksije su izmedju 12 i 25 godina (tinejdzeri i adolescenti dve jako rizicne grupe). Tinejdzerima se svakim danom sve vise servira "savrsen" (photoshop) izgled top modela, glumica i to je jedan od glavnih uzrocnika.
Devojke koje pate od anoreksije su najcesce manekenke ali i sve vise devojaka kojima je iskrivljena slika o sopstvenom izgledu... One u pocetku zelele da smrsaju samo par kilograma ALI.... Njihova psiha i iskrivljena slika u ogledalu preuzimaju kontrolu i ne dozvoljavaju im da prestanu da muce i unistavaju sebe. Ovo je neiscrpna tema, a ja ne bih duzila, ostavicu vas da pogledate slike i da shvatite da ovo nije samo "mali", beznacajan poremecaj o kome ne bi trebalo da se govori.



Ok, we all know what is anorexia (severe loss of appetite), but anorexia is more than that. Although it is food disorder, anorexia is a disease of the mind. Girls suffering from anorexia are between 12 and 25 years (teenagers and adolescents are very risk groups). Teenagers are each day served "perfect" (photoshop) appearance of top models, actresses and this is one of the main causes. 
Girls suffering from anorexia are usually models and more and more girls who distorted image about their own appearance. They initially wanted to lose weight (a few kilos), BUT... Their psyche and distorted mirror images take control and do not allow them to stop torturing and destroying themselves . This is an inexhaustible subject, so I will leave you to look at pictures and realize that this is not just a "small" insignificant disorder and we should be talking about it.











Iskrivljena slika u ogledalu koja se javlja kod devojaka je njihov najveci neprijatelj...


I na kraju od prirodne, divne, srecne devojke, ostaje samo njena senka....












15 коментара:

  1. sve ove slike su tako potresne :-(((
    pratim te :-)
    http://streetartlifestyleartfashionandco.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  2. Bravo za post! To sta se u zadnje vrijeme desava sa sve vise i vise mladjim djevojkama je stvarno strasno!:(
    Pratim! :)
    K&A

    ОдговориИзбриши
  3. Iskreno mi je žao svake osobe koja se ne osjeća dobro u svojem tijelu. Iako se danas dosta govori o anoreksiji i bulimiji vjerojatno ni to nije dovoljno. Kad mi se učini da su moji problemi najveći volim pogledati i ovakve slike koje me vrate u realnost.

    ОдговориИзбриши
  4. Uh!! Kad samo vidim ove premrsave cure.Strasna stvar je ta anoreksija

    ОдговориИзбриши
  5. sjajan post! ne mogu da verujem koliko su mršave. jezivo!! i slažem se da se malo pažnje posvećuje ovoj bolesti..

    Marinush <3
    http://marinushjewelry.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. These photos are shocking! It's such a shame that the society we live in today can cause this kind of illness, the media should be ashamed !

    ОдговориИзбриши
  7. uh, stvarno potresne fotografije :( pratim te!

    ОдговориИзбриши
  8. uvek se suzdržavam da komentarišem postove o anoreksiji. najviše zbog toga što ljudi zapravo nisu ni svesni koliko ne znaju o tome, sve je daleko složenije i ima mnogo dublju psihološku problematiku od proste želje da se bude mršav ili kao sa fotošopirane fotke, to je samo pojavni i najočigledniji deo...

    ОдговориИзбриши
  9. samo cu se nadovezati na Dubravkin komentar,jer znam mnogo,bas mnogo o istom psiholoskom poremecaju anoreksije i bulimije neuroze,prvo iz licnog iskustva,zbog koga sam i izucavala samu bolest.obe nastaju i razvijaju se kod osoba koje su neuravnotezene i psihicki slabe i to je ozbiljan problem jer se ova fizicka strana/povracanje i izgladnjavanje ,nikada ne mogu izleciti bez temeljnog lecenja psihijatra.nije zezanje,AKO ZELITE DA SMRSATE,PRESTANITE JESTI MASNO , FAST FooD I POCNITE DA VEZBATE,bilo koji sport dolazi u obzir,jer ne zelite da sebi ovako zakomplikujete zivot,veliki je procenat smrtnih slucajeva i ne kaze se tek tako-jednom anoreksija uvek anoreksija...za detaljnije posetite http://www.anoreksija.rs/ !!!

    ОдговориИзбриши
  10. stvarno dobar post propraćen odgovarajućim fotkama. Sve mi vidimo sebe u ogledalu onakvima kakve nismo jer ne gledamo globalnu sliku već samo stvari koje nam se na nama ne sviđaju. Ponekad su društvene aktivnosti i pravi prijatelji možda jedini način da se održi psihički balans i ne ide u krajnosti kakve si opisala.
    http://ozbiljnoneozbiljanblog.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши